Bi želeli spremljati Anino zgodbo in ujeti vse njene dragocene nasvete? Povežite se zdaj!

Kaj če ne bi imeli omejitev?

Za nekatere stvari v življenju preprosto vemo, da so resnične: nebo je modro, trava je zelena in čokolada je slastna.

Lahko bi rekli, da so te tri stvari preprosto življenjska dejstva - o njih se ni treba prepirati ali razmišljati (no, morda bi se lahko strinjali, da se ne strinjamo glede zadnje točke ...).

Kaj pa, če vam povemo, da ne obstaja nič takega kot splošna resnica za vsakogar ali "življenjsko dejstvo".

Kaj če bi šli še korak dlje in vam povedali, da nebo ni modro, in vztrajali, da zaradi tega živite v omejenosti?

Omejitve povzročajo, da spregledamo čarobnost.

Če se strinjate s tem, da je nebo modro, brez "če", "in" ali "ampak", zamujate enega najbolj čarobnih vidikov našega planeta!

Ko sončna svetloba vstopi v naše ozračje, vse te zabavne valovne dolžine trčijo druga ob drugo in malo zaplešejo.

Krajše modre in vijolične valovne dolžine se najbolj razpršijo, zato je nebo videti modro. Vendar pa tam plešejo tudi rdeče, rumene in zelene valovne dolžine!

Kaj to pomeni? Nebo je modro... in rumeno... in zeleno in rdeče!

Zato vam predlagam vprašanje za razmislek: kje ste se odločili, da je nebo samo modro, in s tem ustvarili omejitev?

Kaj čarobnega v svojem življenju zamujate?

Kaj so omejitve?

Omejitve so temelj, na katerem deluje veliko ljudi. Omejitev je ideja ali stališče, ki ste ga sprejeli kot edino možnost - ideja, da je "tako pač je"!

V Access Consciousness® veliko govorimo o omejitvah. Če ste se kdaj udeležili našega tečaja o temeljih, boste vedeli, da gre za rušenje temeljev omejitev, iz katerih običajno delujemo, in za gradnjo novih temeljev, ki so popolnoma brezmejni.

Toda kaj je tako slabega v omejitvah?

Prvič, v omejitvah ni nič "slabega". Če poznate Access Consciousness, se ponovno poskušamo izogibati sodbam o pravilnem in napačnem, dobrem in slabem itd. Vse je preprosto stališče ali izbira.

Namesto da na omejitve gledate kot na nekaj slabega, se raje vprašajte, ali vam omogočajo raziskovanje neskončnih možnosti v vašem življenju.

Kako ustvarjamo omejitve?

"Edini način, kako lahko ustvarite omejitev, je, da ustvarite, sprejmete ali izberete omejeno stališče." - Dr. Dain Heer

Omejitve ustvarjamo, kadar obstajamo v stanju sklepanja, namesto da bi se spraševali. Ko nekaj sprejmemo kot to, kar je, brez možnosti spremembe, si ustvarjamo omejitve.

Ko se zavemo, da imamo na voljo neskončno možnosti, in začnemo spraševati, lahko v svojem življenju spremenimo karkoli.

Kako se z vprašanji rešiti omejitev?

Ko imate občutek, da se soočate s težavo in vam je zmanjkalo možnosti, ali pa želite nekaj spremeniti v svojem življenju in ne veste, kako začeti, vam lahko ta vprašanja pomagajo odpraviti vse omejitve, ki ste jih ustvarili, in vpeljati možnosti:

Kaj je tu mogoče, o čemer še nisem razmišljal?
Kaj je pri tem prav, česar ne razumem?
Kaj bi bilo potrebno storiti, da bi to spremenil?
Kakšno korist imam od tega, da to ostane nespremenjeno?

Naslednji koraki:

Če vas zanima, kako vam omejitve morda preprečujejo ustvarjanje sprememb, vam priporočamo, da se udeležite tečaja Temelji.

Ta seminar je točno to, kar se imenuje: temelj vseh orodij Access Consciousness® in osnova, na kateri lahko zgradite življenje, v katerem je mogoče spremeniti vse in je vse mogoče!

Še en odličen začetek je neverjetna knjiga Garyja Douglasa Beyond The Utopian Ideal. Ta knjiga govori o zavedanju idealnih konceptov in konstruktov, ki ustvarjajo omejitve in ovire za to, kar je za vas mogoče.

Naslednji seminar: Temelji z Ano

Povzeto po: Access Consciousness Blog