Bi želeli spremljati Anino zgodbo in ujeti vse njene dragocene nasvete? Povežite se zdaj!

Sem Ana Omanovič in to je moja zgodba

Že od malih nog, sem kljub urejenim družinskim odnosom in ljubečim staršem, v sebi čutila globoko žalost in skrb. Zakaj vedno nasmejana deklica nekje globoko v sebi nosi takšno težo? Skozi leta odraščanja sem iskala odgovore na vprašanja, saj se mi je zdelo, da vse to sploh ne izvira iz mene, kajti če bi, bi najbrž že odkrila razlog. Odkar pomnim, sem se spraševala če so te drame in travme, bede, teža, povprečnost, žalosti, šole na način kot obstajajo in odnosi, ki sem jih opazovala, družina, kariera, upokojitev, žalost in smrt res vse kar obstaja tukaj? Kako sem se našla na tem planetu, v tej resničnosti, ki je ne razumem? Vedela sem, da mora obstajati nekaj več.

Spomnim se, kako sem od nekdaj prebirala tiste »čudne« knjige, ki so govorile o drugačnem svetu. In te so me vedno pritegnile. Iskala sem in iskala in nikoli nisem čisto našla načina kako priti iz konstrukta te realnosti. Tako sem našla Access Consciousness in prvič je nekdo ubesedil vse, kar sem že od nekdaj vedela in nikoli videla tukaj. Ker me s tem seveda nihče nikoli ni seznanil. Da žalost sploh ni moja in da obstaja svet onkraj te resničnosti. Dobila sem orodja, ki delujejo in če jih uporabljaš lahko z njimi ne samo spremeniš vse, kar zate ne deluje ne glede na to kje si, temveč začneš kreirati svoje življenje na edinstven način z voljnostjo biti in živeti v vprašanju in nikoli priti do zaključkov v zvezi z ničemer. S tem odkritjem se je začelo raziskovanje življenja onkraj te resničnosti, ki sedaj traja že štiri leta.

Z možem Harisom Omanovičem sva v Sloveniji skupaj razvijala projekt Hiša radosti, nekaj let nazaj pa je na svet prikukal moj samostojni projekt pod angleškim imenom »I see you« (Vidim te). V domačem okolju sem vodila preko 500 delavnic in seminarjev, v tujini pa sem se udeležila več kot 40 mednarodnih večdnevnih seminarjev, kjer se izobražujem o zavestnem kreiranju življenja s tehniko, telesnimi procesi in orodji Access Consciousness®. Sem Certificirana Facilitatorica Access Bars® in Telesnih procesov. Prav tako sem bila tudi aktivna, uradna simultana prevajalka naprednih seminarjev Garya Douglasa in Daina Heera ter ostalih mednarodnih facilitatorjev.

“Kaj bi si izbrali, če bi resnično izbirali svoje življenje?
Kaj če bi odprli vrata k temu, da ste lahko vse,
kar ste se nekoč odločili, da ne morete biti?”
Obožujem potovanja, smeh, potapljanje, delfine in konje, smučanje in dinamiko življenja, ki ga vidim kot neskončen peskovnik, v katerem lahko ustvariš prav vse, kar si izbereš. Moj cilj v življenju je, da se zabavam v vsem kar počnem in s tem spreminjam svet na bolje. Da počnem vse, kar ljubim, sledim svoji lahkotnosti, ki je moj kompas in sem avtentično bitje in ne samo še en robot, ki vidi življenje kot trpljenje in bedo. Ko smo voljni stopiti v vse kar smo in delovati iz sebe, nas nihče več ne more več ustaviti. Edini mi sami smo tako močni, da se lahko ustavimo.
Veliko ljudi je pasivnih in živi v »zanimivih« prepričanjih s katerimi si ustvarjajo točno takšno življenje kot ga pač imajo. Védite, da je veliko več možno od tega, kar vidimo v tej resničnosti. Obstaja popolnoma druga resničnost, ki je onkraj te. Ko enkrat odstraniš omejujoče poglede na kateremkoli področju, se odpre prostor in dostop do neskončnih izbir, več radosti, več lahkotnosti in več življenja. Želim si, da bi vsak začel izbirati svoje življenje in ga ne samo preživljati. V to opolnomočam ljudi, a ne iz mesta iluzij in utopij, ampak iz sledenja tistemu, kar samo vi veste, da je mogoče.
“Kaj bi bilo potrebno, da bi spoznali, kako ključnega
pomena ste za uresničitev vseh možnosti tega sveta?”

Zame je resnična lepota življenja dopuščanje vsega in vseh, vključno z mano. In to je mesto, kjer se razsežnost svobode nikoli ne konča. Želim si, da bi vsako bitje prepoznalo lepoto, kar je in kar je lahko življenje ter da bi vsak prepoznal, da je drugačnost vsakega izmed nas darilo, in ne napačnost, kar pogosto sklepamo.

Vabim te v svet raziskovanja, kjer si izbiraš, da na čisto drugačen, lahkoten, zabaven ter predvsem svoj način ustvariš nekaj, kar tu še ni obstajalo in nekaj kar prispeva našemu planetu. Kako je lahko še boljše kot to in kaj vse je še mogoče?

I see you, Ana <3