Bi želeli spremljati Anino zgodbo in ujeti vse njene dragocene nasvete? Povežite se zdaj!

Ali lahko ustvarimo srečo?

Ste kdaj pomislili, da lahko radost ustvarja naše življenje?

Ste opazili kako se vaši možgani zapentljajo, ko poskušajo razumeti stavek: “Radost ustvarja?”

Odraščali smo v svetu, kjer je večina ljudi naučenih, da za motivacijo uporabljajo pomanjkanje in nezadovoljstvo. Da bi ustvarjali iz radosti, se jim nikakor ne zdi smiselno.

Priznana psihologinja, mag. Susanna Mittermaier, je naredila raziskavo in prosila ljudi, naj razmislijo o možnosti, da je radost mogočna sila s katero si kreirajo življenje.

Ko so ljudje to ozavestili in začeli uživati v vsem kar imajo, namesto da so obsedeni s tem česar nimajo, se je njihov radosten in srečen način življenja začel stopnjevati.

Sledi 5 spoznanj, ki prikazujejo, kako radost vpliva na kreiranje našega življenja. Preberite, kako si lahko tudi sami izberete radost in jo uporabite v svojem življenju.

1. Preidite iz pomankanja k možnostim

Ali uporabljate občutek pomankanja za svojo motivacijo, da bi ustvarili več?

Ali se samo takrat, ko se številke na bančnem računu spustijo pod znak za minus, počutite dovolj pod pritiskom, da najdete način in si ustvarite več denarja?

Ali čakate vse dokler služba ali odnos ni popolnoma nevzdržen, preden se ga sploh potrudite spremeniti ali zapustiti? Ali ste prepričani, da bolj kot se boste kritizirali in obsojali, boljše boste delali?

To je strategija, ki smo se je naučili in ki naj bi se je vsi držali. Kaj pa če lahko to spremenimo in naredimo nekaj drugačnega – kot je spodbujati sebe z možnostmi?

Tukaj je primer:
Pomislite na vaše partnerstvo, prijatelje in službe, ki ste jih opravljali do sedaj ter se vprašajte: “Kakšen doprinos je vse to zame ali pa je bil nekoč, pa tega še nisem ozavestil? Kaj, kar sem se naučil ali pridobil iz mojih kreacij ter preteklih izkušenj, lahko zdaj uporabim?”

Na primer, če so vas odpustili iz službe, ali ste pomislili, da vam je ta izkušnja dala znanje in sposobnosti, s katerimi lahko zdaj spodbudite in navdihnete ostale ljudi? Kaj vi veste o reševanju takšne situacije, kar bi lahko uporabili, da pomagate ali svetujete še ostalim? Na kakšne načine lahko vse to storite? Kaj vse je še mogoče?

2. Preživeti ali cveteti?

Vsak mesec znova čakati in skrbeti za položnice ter račune je način, da preživite. Ali je to resnično dovolj za vas? Bi raje cveteli kot preživeli? Kako lahko to naredite?

Kaj vam daje zagon, občutek bujne rasti ali cvetenja?
Začnite z opazovanjem bivalnega prostora. Koliko je predmetov, v katerih resnično uživate in koliko jih imate samo zato, da izrabite njihov uporaben namen?

Kaj če bi se znebili vseh stvari, kot so pohištvo in oblačila, v katerih ne uživate in niso več prispevek k vašemu življenjskemu zadovoljstvu? Kaj če bi se znebli ljudi, ki vas nenehno obsojajo?

Za kaj vse ste se odločili, da je več od tega, kar si zaslužite in bi lahko imeli? Predstavljajte si, da lahko vse to imate in povabite, naj pride v vaše življenje.

Ko nehate zgolj životariti, lahko opazite vse, kar bi bilo zabavno imeti v vašem življenju. S tem začnete resnično privabljati stvari in ljudi, ki bodo doprinos vam in vašemu načinu življenja – vašemu cvetenju, ki se ga želite navaditi!

...članek se nadaljuje...

Povzeto po: Susanna Mittermaier
Prevedeno za Hišo radosti