Would you like to follow Ana’s story and capture all of her valuable advice? Connect now!

3 fraze, ki so pomembnejše od “Ljubim te”

Velika pomembnost je okoli odnosov in romance. In še več pomembnosti in pritiska je okoli fraze “ljubim te”. In z valentinovim dnem je tema o ljubezni v glavah mnogih. Kaj “ljubim te” pomeni za odnos? Kdaj je pravi čas, da to nekomu rečeš? Kdaj je prezgodaj? Koliko časa je predolgo čakati? Uh. Pričakovanja in sodbe okoli teh dveh besed so lahko neskončna.

Obstajajo fraze in vprašanja, ki jih lahko uporabljate v odnosu, ki so veliko veličastnejša kot pa besedi “ljubim te”.

Prvič, obstaja veliko definicij ljubezni in kaj ljubezen pomeni. In tvoja definicija ni nujno ista kot definicija tvojega partnerja. Drugič, ljubezen je zaključek. Ko rečete “ljubim te” operirate z zaključenim pojmom. Mislite si: “To je dovolj. To je vse, kar moram narediti.” Opažam, da ljudje to veliko počno. Rečejo “ljubim to osebo” in nato prenehajo z razvijanjem odnosa. Nehajo biti dejanje ljubečnosti. So že ljubili; zato je to zaključeno in ne rabijo narediti ničesar drugega. Ko je zaključeno, je zaključeno, in nobena kreacija od tega trenutka dalje ni mogoča. Z miselnostjo ne morete imeti popolne radosti in možnosti.

Če želite imeti odnos, ki je vznemirljiv, zabaven, igriv in gre vedno na bolje, so tukaj 3 pomembnejše fraze, ki bodo ustvarile večji rezultat, kot pa “ljubim te”.

 1. Hvaležen sem zate

Kaj ste nazadje resnično izrazili hvaležnost svojemu partnerju? Ali si dnevno vzamete čas, da rečete “hvala” za darilo, ki je partner za vas? Za veselje, ki ga prinaša v vaš svet? Preprosto je začeti samoumeven pogovor drug z drugim, in pomembno si je zapomniti, da preprost “hvala”, ki ga izrečete s pravo hvaležnostjo sega daleč.

Da bi lahko oživili občutek hvaležnosti, začnite potovanje hvaležnosti in vsak dan napišite vsaj eno stvar, za katero ste hvaležni sebi in eno, za katero ste hvaležni partnerju. Ko gradite hvaležnost, ta postane ena izmed primarnih elementov vašega partnerstva.

2. Izbiram si te

Odnos se začne, ker si ga izberemo. Določeno osebo izberemo kot svojega partnerja. Izberemo si tak odnos, kot si želimo, da je. Vendar pogosto to aktivno izbiranje izgine in začnemo obstajati v odnosu. In če si aktivno ne izbiramo odnosa, ga ne ustvarjamo.

Želite to spremeniti? Izberite si partnerja dnevno in mu dajte to vedeti. Povejte mu: “Izbiram te. Kako sem lahko tako srečen, da te imam v svojem življenju?””

Izbiranje odnosa vsak dan prepreči, da postavite svoj odnos na avtomatski pilot in vas ponese nazaj v kreativnost, zabavo in vznemirjenje, ki je obstajalo na začetku.

3. Kako je lahko še boljše?

Karkoli se pojavlja v vašem odnosu, dobro ali slabo, postavite to vprašanje. Vprašanja odprejo vrata novim možnostim. Vprašanja ti dopustijo, da vidiš možnosti in izbire, za katere prej nisi vedel, da jih imaš. Ko vprašate: “Kako je lahko še boljše kot to?”, pošiljate povabila, da se stvari izboljšajo. In se!

Če pride vaš partner domov iz službe in je siten, vprašajte: “Kako je lahko boljše kot to?” In ne iz prostora frustracij, ampak raje iz prostora radovednosti in čuda. Če pride vaš partner domov z rožami in vas stušira s hvaležnostjo, igrivno vprašajte: “Hmmm. Zanima me, kako je lahko še boljše kot to?” Poizkusite in opazujte kako se stvari spreminjajo – na bolje!

Povzeto po: Dr Dain Heer, Three phrases more important than ‘I love you’

Prevedeno za anaomanovic.com